Verslag Winterwedstrijd IV op 11 maart 2018.

Na de ijzige periode van vorige week waarin ik, omdat ik ook voorzitter ben van IJsclub de Eendracht uit Oosterwolde, mijn hart kon ophalen, was het vandaag bijna LENTE!
Dat was helaas niet te merken aan het aantal inschrijvingen.
Slechts 12 leden (waarvan maar één dame!!) hadden de moed kunnen opbrengen om zich op te geven. En van dit aantal viel er ook nog één af vanwege ziekte.
Natuurlijk was het zo dat de Regio-damescompetitie al was begonnen en de hadden NGF-dames op deze dag een training bij Sjoerd gepland maar…….. waar waren de andere dames??

Welgemoed trokken deze 11 deelnemers echter ten strijde, aanvankelijk viel er een spatje regen maar vrij snel na de start om 13.00 uur werd het droog.
De baan was ondanks alle activiteiten van de afgelopen weken (het uitbaggeren van de vijvers) redelijk bespeelbaar en de vorst was gelukkig uit de grond.
Dat de greens en fairways wat bruin waren kon niemand deren, bovendien is dat de kleur van de toekomst voor alle golfbanen: Bruin wordt het nieuwe groen is een kreet die u steeds vaker zult gaan horen.

Om 15.00u waren de deelnemers weer in het clubhuis.
De uitslagen:

Longest Dames vanaf hcp 27.8 (hole 3): niet gevallen
Longest Heren vanaf hcp 27.9 (hole 3): niet gevallen

Longest Dames tot hcp 26.9 (hole 8): geen dame in deze categorie
Longest Heren tot hcp 26.9 (hole 8): Piet Boers

N.B.: zoals u boven hebt kunnen lezen heeft de WECO een wijziging aangebracht in de criteria voor
de hcp-categorie voor de longest. Zowel voor de dames als voor de heren ligt de grens nu bij 26,9

Neary op hole 4: geen dame in deze categorie, bij de heren: Geert Benedictus

Winnaar werd met 35 stablefordpunten: Jaap Mol
2e met eveneens 35 punten: Piet Boers
3e met 34 punten: Iwe Hoeksma
De winnaars ontvingen, passend in deze lente-achtige sferen, een bos tulpen!

Namens de WECO,
Ben Smit

In verband met het overlijden van de secretaris, is de Winterwedstrijd van aanstaande zondag 27 januari afgelast. 
Er zijn in de baan het komend weekend geen verdere teesluitingen. 

Winterwedstrijd

Zondag 26 november stond de eerste winterwedstrijd gepland. De dagen ervoor was er heel veel water naar beneden gekomen en ook de weerberichten vooraf waren slecht. Toch hadden 8 deelnemers zich ruim van te voren al ingeschreven en de laatste dagen voor sluiting kwamen er nog 7 enthousiastelingen bij , waaronder een paar nieuwe leden.
We besloten daarom de wedstrijd in ieder geval door te laten gaan.
Volgens de regels meldde iedereen zich uiterlijk een half uur voor aanvang en daardoor konden we allemaal ontspannen en op tijd op onze startholes aanwezig zijn, waar er in 5 flights van 3 begonnen werd.
De weergoden waren ons echt zeer goed gezind, want na een start met wat regen werd het daarna vooral droog met zelfs af en toe een beetje zon.
Alle holes waren open, maar niet toegankelijk voor buggies. Ondanks de natte baan vielen de uitslagen niet tegen.

1e prijs: 36 pnt Sietze Koopmans
2e prijs: 35 pnt Joan vd Ploeg (een vermelding waard, want pas sinds een paar weken zijn GVB)
3e prijs: 34 pnt Marise Dekker

De neary op hole 2
Bij de dames: Marise Dekker
Bij de heren: Gerard Bosma

De longest op hole 3
Bij de dames: niet gevallen
Bij de heren: Sietze Koopmans

Vrijdag 29 december staat de oliebollenwedstrijd alweer op het programma.

Namens de Weco,
Marise

 

Verslag van de winnaar

Op 29 december vond de oliebollen wedstrijd plaats, een individuele stableford wedstrijd over 9 holes met maar liefst 34 deelnemers. Om 12.00 startten we met een shotgun met een flight van 4 personen. Mijn flight bestond uit Jurjen, Winold, Jaap en ik . Hole 8 was onze start. Als niet geroutineerde wedstrijdspeelster was dit een goed gezelschap , de regels werden af en toe nog eens uitgelegd en ik kreeg wijze lessen van mijn teamgenoten.

Het was een echte winterse dag met een frisse wind. De geplaatste houtvuur “handenwarmers” zagen er gezellig uit , maar konden niet voorkomen dat ik het, ondanks de kledinglagen, behoorlijk koud kreeg . De voortreffelijke oliebollen zorgden na afloop voor de inwendige mens . Ik weet niet op welke plaats deze oliebollenbakker is geëindigd in de test van het AD maar ik houd het op plaats 9.

Hierbij wil ik de Wedstrijdcommissie bedanken voor de organisatie en voor de souplesse om mij en mijn man in te plannen nadat we ons pas op het laatste moment hebben aangemeld.

Ik wens een goed uiteinde en voor 2018 een sportief golfjaar.
Christiane Vreede

 

Verslag van een andere winnaar

Verslag van onze succesvolle oliebollenwedstrijd d.d. 29 dec. 2017.
Ik, Jenny van der Bij, speler met een hoge handicap, heb een prijs gewonnen en ben met een zakje oliebollen naar huis gegaan en tevens gevraagd om een verslagje te schrijven voor de website over deze leuke middag.
En leuk was het. Er hadden zich 36 leden aangemeld . Een paar leden hadden zich afgemeld maar de aanwezige leden stonden om 12.00 uur verspreid over 9 holes klaar voor een leuke partij golf.
De regen die was voorspeld was nog niet aangekomen in Appelscha. De kou was voelbaar maar af en toe kwamen we een vuurpot tegen waar we ons even konden opwarmen.
Rond 14.45 uur was iedereen terug en konden we genieten van de oliebollen. Na afloop van een wedstrijd is het altijd gezellig bijkletsen. Ook was het leuk dat er een aantal nieuwe leden zich hadden aangemeld voor de wedstrijd. Daar willen we naar toe als club. Leden motiveren en betrekken bij onze gezellige wedstrijden/heren/damesmiddagen/inloopavonden etc. (zie de lijst voor 2018 van de wedstrijdcie. Op de website ).
Na het eten van de heerlijke oliebollen met kopje koffie/thee/drankje komt het moment dat de winnaars van deze middag bekend worden gemaakt door Ben en Henny (wedstrijdcie.). Altijd spannend wie er met de prijzen (oliebollen) naar huis gaan. En dit zijn de winnaars:
1) Christiane Vrede 
2) Louis Lippens 
3) Sietse Koopmans
4) Carla Pel
5) Henny Kuppel
6) Jenny van der Bij

En uiteraard wil ik hierbij Ben en Henny (wedstrijdcie.) hartelijk bedanken voor de leuke en gezellige middag en wens alle leden van onze Golfclub een Gelukkig Nieuwjaar toe.

 

Verslag WECO

Ondanks het koude weer was er toch nog een verrassend grote aanmelding van 36 spelers.
Op het laatste moment vielen helaas nog 2 deelnemers af.
Voor de organisatoren gelukkig geen al te groot probleem.
Ook de weergoden bleken ons goedgezind te zijn!
Bij aankomst op de golfbaan was de hemel strak blauw, met nog rijp op de greens.
Bij aanvang van de wedstrijd was de lucht al bewolkt en bijna direct na afloop begon het te regenen.
Het was dus droog maar daar hield dan ook wel alles mee op.
Er stond een straffe koude wind, in dit deel van het land een “dunne wind” genoemd die door merg en been ging en er voor zorgde dat menigeen bij binnenkomst dode vingers had.

De uitslagen:
Er was heel wisselvallig gespeeld, wat met dit weer ook geen wonder was.
Door een foutje bij de wedstrijdleiding waren er deze keer geen longest- en neary-prijzen te verdienen.

De eerste prijs met 36 stablefordpunten: Christiane Vreede
De tweede prijs eveneens met 36 stablefordpunten: LOUIS LIPPENS
De derde prijs met 35 stablefordpunten: Sietze Koopmans

En verder werden de prijzen die gereserveerd waren voor de Neary, longest en de birdies verdeeld onder de nummers
10 Carla Pel,
17 Henny Kuppel en
34 Jenny van de Bij

Rest mij nog te vermelden dat alle prijzen bestonden uit zakken/zakjes oliebollen, de WECO alle deelnemers (en uiteraard ook alle andere clubleden) Het Allerbeste voor het nieuwe jaar wenste EN dat van de website, de wedstrijdkalender 2018 te downloaden is, waarop heel veel gezelligheidswedstrijden vermeld staan.

Ben Smit

Wild- en wijnwedstrijd op 11 november, verslag van de winnaar

Oh wat begon het nat, de zaterdagmorgen vroeg. Na inspectie van de “terreinconsul” bleek gelukkig dat de baan goed bespeelbaar was maar uit zorg voor de baan is toch besloten om door het hele terrein verplicht op te teeën.
Gelukkig kwam er blauw in de lucht en gedurende de hele wedstrijd is nauwelijks meer een drup gevallen en konden we genieten van langdurige zonnige perioden. Toch prima omstandigheden voor topscores, verwacht je dan.

De wedstrijd vond plaats over de 9 holes + de drie par 3 oefenholes en er werd deelgenomen door liefst 29 personen.
Ikzelf zat in een flight met Geert Benedictus en Peter Kalsbeek.
Wij, ik en Geert, speelden als een krant en vooral op de langere holes lieten we veel steken vallen en dus moesten we nogal wat streepjes invullen.
Wij hadden echter een prima flightgenoot in Peter die, met zijn constante slagen iemand van de buitencategorie, ons weer op het goede spoor zette. Het lukte zowaar om op de wel heel veel korte holes, met de drie par-3 banen erbij, mijn score mooi op te vijzelen.

Dat ik uiteindelijk, samen met Nanda, op de 1e plaats ben geëindigd met 25 stablefordpunten verrrastte mij bijzonder maar mooi meegenomen.

De prijzen, uitgereikt door Marise en Henny, voor de winnaars van het klassement, de birdies, de longest en de neary waren bijzonder praktisch en bestonden uit een fles rode wijn met de bijzondere “hildenberg” golfbal en de creatief versierde golfballen e.d.

De fles rode wijn wil ik overigens graag geven aan onze captain Winold Brouwer van team Hildenberg 2, verder bestaande uit: Herma, Alexander, Ige, Kees en ikzelf, voor het enthousiast leiden van ons team in de najaarscompetitie van het NGF.
Helaas zijn we in deze competitie als laatste geëindigd maar dit neemt niets weg van de vele prettige contacten en de ervaring die we ermee hebben opgedaan.

Resteert mijn bijzondere dank voor de wedstrijdcommissie “Marise en Henny” en voor Jaap die zoveel deelnemers heeft weten te verzamelen.

Een groot aantal van de deelnemers is nadien om 17.30 uur aangeschoven aan het wild-en wijnbuffet en heeft zich hier hopelijk bijzonder aan tegoed gedaan.

 

Joop van der Wal

 

Afbeeldingsresultaat voor wild en wijn

 

WILD EN WIJN WEDSTRIJD 2017

Zaterdag 11 november 29 deelnemers aan de wedstrijd.
Aan het buffet namen inclusief gasten ± 30 personen deel.

Een compliment waard, deelnemers aan de wedstrijd hadden zich allen al voor sluiting inschrijftafel van 12.30 uur aangemeld.
Alle fligts konden nu op tijd richting hun start-hole gaan voor de 12 holes wedstrijd,
9 flights van 3 en 1 flight van 2 personen.
Prijs uitreiking was voor het buffet, niet alle spelers namen hier aan deel.
Hummel Keukens & Tegels uit Haulerwijk had de Wed-commissie verrast met 6 flessen wijn, uit te delen als prijs bij deze wedstrijd.
De organisatie had naast de 1e 2e en 3e prijs ook nog een prijs voor de 10e en 11e plaats. De W. en W. wedstrijd werd gespeeld voor de 11e keer, de 1e keer was in 2007 dus 10 jaar geleden vandaar deze prijzen, en een gezelligheidsprijs voor de speler die mee deed voor de gezelligheid maar niet voor de punten de poedel prijs).

1e prijs Joop v.d. Wal 25 pnt 1/2
2e prijs Nanda Hogerbrugge 25 pnt.
3e prijs Hoeke Nicolai 23 pnt.
10e plaats Jim Milane 20 pnt 1/5
11 plaats Hans Coeling Bennink 20 pnt 2/5

Gezelligheidsspeler: Frans Vreede.

Birdie; Peter Kalsbeek, Herma Brouwer, Rino Tetteroo.

Neary  Dames: Elise v. Cleeff:
Heren: Rino Tetteroo.

Longest Hoge Hcp Dames: Herma Brouwer.
Heren: Dick Wilmink.

Longest Lage Hcp dames: Marise Dekker.
Heren: Peter Kalsbeek.

Het kan zijn dat bij uitslagen op de startlijst de 10e en 11e plaats anders zijn.
De reden hiervan is dat OGS geen 12 holes kan berekenen.
Wij hebben voor onze berekening de par 3 holes als laatste genomen (2e negen)

Namens de wedstrijdleiding
Marise en Henny

Subcategorieën