Verslag van de winnaar

Op 29 december vond de oliebollen wedstrijd plaats, een individuele stableford wedstrijd over 9 holes met maar liefst 34 deelnemers. Om 12.00 startten we met een shotgun met een flight van 4 personen. Mijn flight bestond uit Jurjen, Winold, Jaap en ik . Hole 8 was onze start. Als niet geroutineerde wedstrijdspeelster was dit een goed gezelschap , de regels werden af en toe nog eens uitgelegd en ik kreeg wijze lessen van mijn teamgenoten.

Het was een echte winterse dag met een frisse wind. De geplaatste houtvuur “handenwarmers” zagen er gezellig uit , maar konden niet voorkomen dat ik het, ondanks de kledinglagen, behoorlijk koud kreeg . De voortreffelijke oliebollen zorgden na afloop voor de inwendige mens . Ik weet niet op welke plaats deze oliebollenbakker is geëindigd in de test van het AD maar ik houd het op plaats 9.

Hierbij wil ik de Wedstrijdcommissie bedanken voor de organisatie en voor de souplesse om mij en mijn man in te plannen nadat we ons pas op het laatste moment hebben aangemeld.

Ik wens een goed uiteinde en voor 2018 een sportief golfjaar.
Christiane Vreede

 

Verslag van een andere winnaar

Verslag van onze succesvolle oliebollenwedstrijd d.d. 29 dec. 2017.
Ik, Jenny van der Bij, speler met een hoge handicap, heb een prijs gewonnen en ben met een zakje oliebollen naar huis gegaan en tevens gevraagd om een verslagje te schrijven voor de website over deze leuke middag.
En leuk was het. Er hadden zich 36 leden aangemeld . Een paar leden hadden zich afgemeld maar de aanwezige leden stonden om 12.00 uur verspreid over 9 holes klaar voor een leuke partij golf.
De regen die was voorspeld was nog niet aangekomen in Appelscha. De kou was voelbaar maar af en toe kwamen we een vuurpot tegen waar we ons even konden opwarmen.
Rond 14.45 uur was iedereen terug en konden we genieten van de oliebollen. Na afloop van een wedstrijd is het altijd gezellig bijkletsen. Ook was het leuk dat er een aantal nieuwe leden zich hadden aangemeld voor de wedstrijd. Daar willen we naar toe als club. Leden motiveren en betrekken bij onze gezellige wedstrijden/heren/damesmiddagen/inloopavonden etc. (zie de lijst voor 2018 van de wedstrijdcie. Op de website ).
Na het eten van de heerlijke oliebollen met kopje koffie/thee/drankje komt het moment dat de winnaars van deze middag bekend worden gemaakt door Ben en Henny (wedstrijdcie.). Altijd spannend wie er met de prijzen (oliebollen) naar huis gaan. En dit zijn de winnaars:
1) Christiane Vrede 
2) Louis Lippens 
3) Sietse Koopmans
4) Carla Pel
5) Henny Kuppel
6) Jenny van der Bij

En uiteraard wil ik hierbij Ben en Henny (wedstrijdcie.) hartelijk bedanken voor de leuke en gezellige middag en wens alle leden van onze Golfclub een Gelukkig Nieuwjaar toe.

 

Verslag WECO

Ondanks het koude weer was er toch nog een verrassend grote aanmelding van 36 spelers.
Op het laatste moment vielen helaas nog 2 deelnemers af.
Voor de organisatoren gelukkig geen al te groot probleem.
Ook de weergoden bleken ons goedgezind te zijn!
Bij aankomst op de golfbaan was de hemel strak blauw, met nog rijp op de greens.
Bij aanvang van de wedstrijd was de lucht al bewolkt en bijna direct na afloop begon het te regenen.
Het was dus droog maar daar hield dan ook wel alles mee op.
Er stond een straffe koude wind, in dit deel van het land een “dunne wind” genoemd die door merg en been ging en er voor zorgde dat menigeen bij binnenkomst dode vingers had.

De uitslagen:
Er was heel wisselvallig gespeeld, wat met dit weer ook geen wonder was.
Door een foutje bij de wedstrijdleiding waren er deze keer geen longest- en neary-prijzen te verdienen.

De eerste prijs met 36 stablefordpunten: Christiane Vreede
De tweede prijs eveneens met 36 stablefordpunten: LOUIS LIPPENS
De derde prijs met 35 stablefordpunten: Sietze Koopmans

En verder werden de prijzen die gereserveerd waren voor de Neary, longest en de birdies verdeeld onder de nummers
10 Carla Pel,
17 Henny Kuppel en
34 Jenny van de Bij

Rest mij nog te vermelden dat alle prijzen bestonden uit zakken/zakjes oliebollen, de WECO alle deelnemers (en uiteraard ook alle andere clubleden) Het Allerbeste voor het nieuwe jaar wenste EN dat van de website, de wedstrijdkalender 2018 te downloaden is, waarop heel veel gezelligheidswedstrijden vermeld staan.

Ben Smit